Laster Arrangementer

Konsert med Katarina Barruk – Saemien Sijte

28. februar kl. 19.00 blir det konsert med den umesamiske popsensasjonen Katarina Barruk i storlavvoen på Saemien Sijte.

Saemien Sijte inviterer til gourmetaften i forkant av konserten.

Katarina Barruk er i vinden om dagen og er ifølge jungeltelegrafen spådd til å bli årets nykommerfavoritt. Hun tilfører noe helt nytt og originalt til musikkscenen, og hennes unike kombinasjon av umesamisk tekst og forfriskende atmosfærisk pop gjør musikken hennes til noe helt unikt og veldig spennende.

Katarina Barruk er en av de sentrale unge artistene fra Sápmi i dag. Hun er kjent for en hardtslående, men også smidig og jordnær blanding av popmusikk, tradisjonell joik og improvisasjon. Hun vokste opp i Lusspie (Storuman) og Gajhrege (Gardfjäll), men bor i dag i Oslo, og det siste tiåret har hun spilt konserter over hele Europa.

Barruk vokste opp på et sted der nesten alle snakket svensk. Da hun var ung var det ingen venner å dele morsmålet umesamisk med. I dag er språket på UNESCOs rødliste over utrydningstruede språk, men mange umesamer nekter å gi opp kampen – og Barruk står på barrikadene som artist og aktivist. Hun er en av få unge mennesker som snakker det flytende i dag, og har vært med på å arrangere møter der folk kan pratiskere språket i tillegg til å fremme språksaken gjennom musikken sin.

I 2020 mottok hun den prestisjetunge “SKAPs Kulturbärarpris” for arbeidet sitt. “Jeg bruker ikke egentlig umesamisk i musikken min for å bevise noe,” har hun forklart i intervjuer. “Det handler mer om å være meg selv. Det er en måte å invitere vennene mine, og publikum, inn i universet mitt hvor umesamisk er normen, høyst aktuelt og levende.”

Gjennom årene er mange lyttere blitt grepet av Barruks kraftfulle, klare røst. Hun har laget musikk for Gwangju-biennalen i Sør-Korea, og sammen med de norske produsentene Arnljot Nordvik og Christo Stangness har hun fullført sitt andre album, oppfølgeren til den kunstferdige 2015-utgivelsenBáuros. « Når jeg opptrer, får jeg indre bilder av steder, mennesker og hendelser. Jeg forsøker å ta med meg publikum dit, og invitere dem inn i min følelsesmessige tilstand. Jeg tror mange har vent seg til samtidens ståk, og jeg ønsker å finne frihet fra det i musikken min, et pusterom hvor folk kan finne ro og hvile» , har hun sagt tidligere.

Se Katarina på scenen her: https://youtu.be/tFr4jSN0BuA

Konserten arrangeres av Hilmar Året Rundt
Sted: Storlavvoen ved Saemien Sijte
Tid: 28. februar kl. 19.00

.var-program-bilder-til-kultar-1024x1024

Info om aktiviteten

Starter 28. februar 2023 Kl. 19:00

Pris 200,-

Pris barn 100,-

Snåsavegen 340, 7760 Snåsa, Norge