En perle i Snåsafjella

Vi benyttet anledningen til å dra til fjells da været var på sitt aller beste sist helg. På østsiden av Grønningen ligger det tre idylliske og fine fiskevann. Ved det ene, Lille Heggsjø, ligger den koselige utleiehytta, Heggebu.

Med sekk, pulk og hund dro jeg innover på ski langs Grønningsløypa. Til tross for den nyanlagte skutertracéen, var det lite skutertrafikk. Jeg så heller ingen andre på ski i finværet. Det betydde at jeg antagelig kom til å få nyte noen herlige dager i fjellet i freden og roden..

I disse lett tilgjengelige områdene på østsiden av Grønningen ligger det noen fantastiske fiske og jakt- områder. Bestanden av rype har tatt seg betraktelig opp, og jeg så flere flokker, noen av dem svært store i antall.

Gode fiskevann

I trekantformasjon ligger det her oppe tre fine vatn: Littli vatnet, Stor Heggsjø og Lille Heggsjø ved foten av Imsdalsfjellet og Heggsjøfjellet. Og midt i mellom disse ligger den vesle Nøusttjønna. Alle disse vannene har ørreten av god kvalitet med dyprød farge og svært god kondisjon.

Jeg skulle få tilbringe noen døgn i den koselige Heggebu, en akkurat passe stor og den eneste hytta som ligger ved Lille Heggsjø. Hytta er privat og leies ut på Inatur.  Her er du midt i smørøyet for jakt & fiske. Eller for å fotografere som er min misjon. Hytta er såpass “kompakt” at du får fort opp varmen en iskald vinterdag. Det er sengeplass for 3, kjøkkenkrok og uthus.

De første døgnene var det kaldt og klart vær, perfekt for fotografering. Dog, noe kaldt på fingrene for å fly med drone. Men med god fyr i ovnen i Heggebu, fikk jeg varmet både fingre og batterier. Du kan se hele bildegalleriet fra turen på Snåsafoto.

Vi kan VARMT anbefale en tur til Heggebu!

(Snåsanytt)