Hyllan Hjemmebakeri går så det suser i nye lokaler

Jonny Ånonli mottar blomster fra Varaordfører, Ola Kristian Johansen, på vegne av Snåsa Kommune. (FOTO: Hallvard Sandnes)

Jonny Ånonli mottar blomster fra Varaordfører, Ola Kristian Johansen, på vegne av Snåsa Kommune. (FOTO: Hallvard Sandnes)

 

Lederen i Snåsa Næringsforum, Jonny Ånonli, som også er ambulansearbeider og bakerisjef, inviterte fredag forrige uke til offisiell åpning i nye lokaler på Brede.

Under åpningen fikk den unge bakermesteren blomster fra naboene på Holsing, fra besteforeldrene, tanter og onkler, fra tidligere eiere Ole og Åse, og fra Snåsa kommune.

– Oppmøte under åpningen var virkelig over all forventning, her har jungeltelegrafen absolutt vært på åpen kanal, forteller en fornøyd bedriftseier Jonny Ånonli om de rundt 100 personene som møtte opp på åpningen for å oppleve det nye bakeriet og for å få noe godt å bite i til kaffen.

Har blitt mer synlig

Til høsten er det 23 år siden Åse og Ole Finstad etablerte hjemmebakeriet. Jonny mente det var “for gæli” da bakeriet for noen år siden sto i fare for nedleggelse. Derfor brettet han opp ermene og kjøpte den likegodt sammen med faren Ingbjørn og svogeren Nils Magnus Kjenstad.

Lokalene på Brede kjøpte bedriften fra Snåsa Eiendomsutvikling, og flyttingen har vært svært positivt, både for varelevering, mer tilpasset lokaler og tilgjengelighet for kunder. Bedriften har nå blitt ennå mer synlig.

Godsaker til enhver anledning

I dag er det tre bakere med fra driften Ole og Åse hadde: Lilita Hollås, Latvone Mong og Laila Nordhøi. De er fordelt på 2 årsverk. I dag lages det 6 typer lems, 3 typer flatbrød, skjenning, havrekjeks, potetkaker og julebrød, så her er det godsaker til enhver anledning. Bedriften opplever en økende etterspørsel, og 70 prosent av produktene selges på messer, resten i butikker og gårdsutsalg i Steinkjer, Inderøy og Snåsa.

Hyllan har et godt samarbeid med andre lokalmat produsenter: Røra bakeri som leverer havremelet, Sundnes som leverer potet og Tine som leverer alt av melkvarer.

Ambulansearbeider og bakerisjef

Jonny er en aktiv kar med mange jern i ilden, og foruten å drive bakeriet, er han også ambulansearbeider. Han er også leder i Snåsa Næringsforum.

Hvordan går det å kombinere ambulanseyrket med det å være bedriftsleder?

 – Det er ingen problem når jeg har så fantastiske ansatte som er erfarne, handlekraftig og selvstendige. Det er turnus så jeg blir hjemme mellom vaktene og tar da lengre dager på bakeriet, spesielt det administrativet kan gjøres på kveldsstid.

Alle som har startet opp, driver eller har drevet egen bedrift vet at det ligger enormt mange dugnadstimer på kveld og helg for å få bedriften til å starte opp, og kanskje velger man i en periode bort en del sosialt. Men når det er å skape noe, gi arbeidsplasser til bygda og mestre dette, er det verdt det! Sier den positive bakerisjefen.