Laster Arrangementer

Konsert med Quintus og Frode Fjellheim

Quintus med Frode Fjellheim
Det er alltid godt når gode venner finner sammen. Gjør klar for ei musikkstund som varmer!
Heftig og vart, lyrisk og rytmisk, samtidig og gammelt: disse musikalske motsetningsparene er på plass når fylkesmusikerne i Quintus og Frode Fjellheim møtes. Og når vi friskt lover deg ei musikkstund av sjelden sort, har det tre årsaker:
Den ene heter Frode Fjellheim. I utlandet er han kanskje mest kjent for sitt bidrag til filmusikken til Disneyfilmen «Frozen» med sine over to milliarder avspillinger på nett. Her heime er han kanskje mest som musikkprofessoren, komponisten, joikeren og mentoren, som mer enn noen annen, har lagt skuldra til for at vi skal få oppleve den samiske musikkskatten.
Den andre årsaken er fylkesmusikerne i Quintus. Siden ensemblet ble etablert på 1990-tallet har ikke Quintus baret fartet på trønderske fylkesveier mer enn de fleste, de har også vært i konstant musikalsk bevegelse. Og det sier ikke så lite at Frode Fjellheim er en av de musikalske påfyllingsstasjonen de har vært oftest innom. Kanskje ikke så rart da, at Quintus har utviklet en egen joikekvalitet i spillet sitt.
– Joik er et spennende utgangspunkt når du spiller, en ny måte å forholde seg til en melodi på. Det handler om å finne din indre stemme, finne essensen. Instrumentet er jo ei forlengelse av din indre stemme, så da gjelder det å finne en måte å overføre den til instrumentet på. Går det for eksempel å spille joik på ei stortromme fra 40-tallet? humrer fylkesmusiker Lasse Ehn, og hinter til noe av det du får høre.
Den viktigste årsaken er likevel at hver gang Quintus og Frode Fjellheim møtes lager de noe nytt og unikt, akkurat slik det skal være når gode musikalske venner møtes. Og akkurat det vil du ikke gå glipp av.
Vel møtt!

.quintus_med_frode_fjell

Info om aktiviteten

Musikk/teater/dans

11. november 2021 Kl. 19:00

Kr 250,-

Bostadlia 82, 7760 Snåsa, Norge