Gressåmoen Fjellgård

 

FOTO: Hallvard U. Smestad

FOTO: Hallvard U. Smestad

Gressåmoen Fjellgård består av 7 bygninger. Det er 2 hovedlåner(boliger), fjøs, stabbur, bekkstuggu, masstuggu, og smie. Det er mange hus fordi Gressåmoen var for 100 år siden skysstasjon for trafikken mellom Snåsa og Lierne. Det første huset ble bygd i 1797 noe som betyr at gården er over 200 år gammel. Det var drift på gården frem til 1954, og på sommers tid frem til 1980-tallet. 8. januar 2008 ble Gressåmoen freda av riksantikvaren.

Det er 2 bygninger på gården som brukes til utleie. Den ene bygningen er vesterstuggu som er i to etasjer med 4 rom. Det er 6 senger og ca 10 flatmadrasser. Standarden er enkel med vedovn, parafinlamper og vanlig kjøkkenutstyr. Dette huset står åpent året rundt for de som ønsker å se et av husa innvendig, slik at man kan overnatte uten å bestille på forhånd.
Man kan også leie ”buret”, med 2 senger + en flat madrass. Dette huset er låst og for å leie det må man bestille på forhånd.

Det er gode muligheter for friluftsliv, jakt og fiske i området. Det er en rekke fiskevann egnet både for dagturer og overnattingsturer. Gressåmoen ligger på ca 300 moh og snaufjellet er på ca ½ times gangavstand. Fjellene er slake og fine å gå i. Fjellene blir høyere og høyere dess lenger inn i Lurudalen man kommer og man kan ikke unngå å legge merke til den karakteristiske Lurusneisa hvor elva Luru begynner. Man kan besøke Kronborg Festning som er ei uinntakelig høy bergblokk som står midt i Luru 2km Inne i nasjonalparken.
Det er også en rekke kulturminner etter samisk drift som har vært her siden 1500-tallet.

Gressåmoen fjellgård ligger øst i Snåsa kommune mot Lierne i Nord-Trøndelag. Fjellgården er innfallsporten til Gressåmoen nasjonalpark, som nå er en del av Blåfjella-Skjækerfjella nasjonalpark. Gressåmoen ligger 50 km fra E6 v/Vegseth, 45 km fra Snåsa sentrum (1 times kjøring). Fra E6 kjøres rv 763 til Snåsa sentrum derfra går veien via Agle til Lurudalsveien(bomvei). Det går stier fra Agle i Snåsa, Sørli og Nordli i Lierne. Alle tre stiene er ca 25-30 km lange.

Priser:
Vesterstuggu: Pris pr døgn pr person kr.100
Buret: Pris pr døgn kr 150

Postadresse:
Gressåmoen Fjellgård
Hyllbrua
7718 Steinkjer
Tlf: 74 14 48 38
E-post: [email protected]

 

FOTO: Hallvard U. Smestad

FOTO: Hallvard U. Smestad

Del denne siden