Gressåmoen Fjellgård

 

FOTO: Hallvard U. Smestad

FOTO: Hallvard U. Smestad

Gressåmoen Fjellgård består av 7 bygninger. Det er 2 hovedlåner(boliger), fjøs, stabbur, bekkstuggu, masstuggu, og smie. Det er mange hus fordi Gressåmoen var for 100 år siden skysstasjon for trafikken mellom Snåsa og Lierne. Det første huset ble bygd i 1797 noe som betyr at gården er over 200 år gammel. Det var drift på gården frem til 1954, og på sommers tid frem til 1980-tallet. 8. januar 2008 ble Gressåmoen freda av riksantikvaren.

Det er 2 bygninger på gården som brukes til utleie. Den ene bygningen er vesterstuggu som er i to etasjer med 4 rom. Det er 6 senger og ca 10 flatmadrasser. Standarden er enkel med vedovn, parafinlamper og vanlig kjøkkenutstyr. Dette huset står åpent året rundt for de som ønsker å se et av husa innvendig, slik at man kan overnatte uten å bestille på forhånd.
Man kan også leie ”buret”, med 2 senger + en flat madrass. Dette huset er låst og for å leie det må man bestille på forhånd.

Det er gode muligheter for friluftsliv, jakt og fiske i området. Det er en rekke fiskevann egnet både for dagturer og overnattingsturer. Gressåmoen ligger på ca 300 moh og snaufjellet er på ca ½ times gangavstand. Fjellene er slake og fine å gå i. Fjellene blir høyere og høyere dess lenger inn i Lurudalen man kommer og man kan ikke unngå å legge merke til den karakteristiske Lurusneisa hvor elva Luru begynner. Man kan besøke Kronborg Festning som er ei uinntakelig høy bergblokk som står midt i Luru 2km Inne i nasjonalparken.
Det er også en rekke kulturminner etter samisk drift som har vært her siden 1500-tallet.

Gressåmoen fjellgård ligger øst i Snåsa kommune mot Lierne i Nord-Trøndelag. Fjellgården er innfallsporten til Gressåmoen nasjonalpark, som nå er en del av Blåfjella-Skjækerfjella nasjonalpark. Gressåmoen ligger 50 km fra E6 v/Vegseth, 45 km fra Snåsa sentrum (1 times kjøring). Fra E6 kjøres rv 763 til Snåsa sentrum derfra går veien via Agle til Lurudalsveien(bomvei). Det går stier fra Agle i Snåsa, Sørli og Nordli i Lierne. Alle tre stiene er ca 25-30 km lange.

Priser:
Vesterstuggu: Pris pr døgn pr person kr.100
Buret: Pris pr døgn kr 150

Postadresse:
Gressåmoen Fjellgård
Hyllbrua
7718 Steinkjer
Tlf: 74 14 48 38
E-post: el-aash@online.no

 

FOTO: Hallvard U. Smestad

FOTO: Hallvard U. Smestad

Del denne siden

Personvernerklæring

Personvernerklæringen handler om hvordan denne nettsiden samler inn og bruker informasjon om besøkende. Erklæringen inneholder informasjon du har krav på når det samles inn opplysninger fra nettstedet vårt (personopplysningsloven § 19), og generell informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger (personopplysningsloven § 18, 1.ledd). Juridisk eier av nettsiden er behandlingsansvarlig for virksomhetens behandling av personopplysninger. Det er frivillig for de som besøker nettsidene å oppgi personopplysninger i forbindelse med tjenester som å motta nyhetsbrev og benytte del- og tipstjenesten. Behandlingsgrunnlaget er samtykke fra den enkelte, med mindre annet er spesifisert.

1. Webanalyse og informasjonskapsler (cookies)

Som en viktig del av arbeidet med å lage et brukervennlig nettsted, ser vi på brukermønsteret til de som besøker nettstedet. For å analysere informasjonen, bruker vi analyseverktøyet Google Analytics. Google Analytics bruker informasjonskapsler/cookies (små tekstfiler som nettstedet lagrer på brukerens datamaskin), som registrerer brukernes IP-adresse, og som gir informasjon om den enkelte brukers bevegelser på nett. Eksempler på hva statistikken gir oss svar på er; hvor mange som besøker ulike sider, hvor lenge besøket varer, hvilke nettsteder brukerne kommer fra og hvilke nettlesere som benyttes. Ingen av informasjonskapslene gjør at vi kan knytte informasjon om din bruk av nettstedet til deg som enkeltperson. Informasjonen som samles inn av Google Analytics, lagres på Googles servere i USA. Mottatte opplysninger er underlagt Googles retningslinjer for personvern. En IP-adresse er definert som en personopplysning fordi den kan spores tilbake til en bestemt maskinvare og dermed til en enkeltperson. Vi bruker Google Analytics sin sporingskode som anonymiserer IP-adressen før informasjonen lagres og bearbeides av Google. Dermed kan ikke den lagrede IP-adressen brukes til å identifisere den enkelte brukeren.

2. Søk

Hvis nettsiden har søkefunksjon så lagrer informasjon om hvilke søkeord brukerne benytter i Google Analytics. Formålet med lagringen er å gjøre informasjonstilbudet vårt bedre. Bruksmønsteret for søk lagres i aggregert form. Det er bare søkeordet som lagres, og de kan ikke kobles til andre opplysninger om brukerne, slik som til IP-adressene.

3. Del/tips-tjenesten

Funksjonen "Del med andre" kan brukes til å videresende lenker til nettstedet på e-post, eller til å dele innholdet på sosiale nettsamfunn. Opplysninger om tips logges ikke hos oss, men brukes kun der og da til å legge inn tipset hos nettsamfunnet. Vi kan imidlertid ikke garantere at nettsamfunnet ikke logger disse opplysningene. Alle slike tjenester bør derfor brukes med vett. Dersom du benytter e-postfunksjonen, bruker vi bare de oppgitte e-postadressene til å sende meldingen videre uten noen form for lagring.

4. Nyhetsbrev

Nettsiden kan sende ut nyhetsbrev via epost hvis du har registrert deg for å motta dette. For at vi skal kunne sende e-post må du registrere en e-postadresse. Mailchimp er databehandler for nyhetsbrevet. E-postadressen lagres i en egen database, deles ikke med andre og slettes når du sier opp abonnementet. E-postadressen slettes også om vi får tilbakemelding om at den ikke er aktiv.

5. Påmelding, skjema

Nettsiden kan ha skjema for påmelding, kontaktskjema eller andre skjema. Disse skjemaene er tilgjengeliggjort for publikum for å utføre de oppgaver de er ment å gjøre. Påmeldingsskjema er for at besøkende kan melde seg på eller registrere seg. Kontaktskjema er for at besøkende enkelt kan sende en melding til nettsidens kontaktperson. Vi ber da om navnet på innsender og kontaktinformasjon til denne. Personopplysninger vi mottar blir ikke benyttet til andre formål enn å svare på henvendelsen. Skjema sendes som epost via Mailgun som tredjepartsløsning. Hele innsendelen blir lagret hos Mailgun i 24 timer. Mellom 24 timer og 30 dager er det kun mailheader som blir oppbevart før innsendelsen blir slettet etter 30 dager. Årsaken til denne lagringen er for å bekrefte om eposter blir sendt fra nettsiden og videresendt til riktig mottaker. Når eposten er mottatt av mottaker så er det opp til mottaker å avgjøre Databehandlingsbehovet av eposten.

6. Side- og tjenestefunksjonalitet

Det blir brukt informasjonskapsler i drift og presentasjon av data fra nettsteder. Slike informasjonskapsler kan inneholde informasjon om språkkode for språk valgt av brukeren. Det kan være informasjonskapsler med informasjon som støtter om lastbalanseringen av systemet slik at alle brukere blir sikret en best mulig opplevelse. Ved tjenester som krever innlogging eller søk kan det bli brukt informasjonskapsler som sikrer at tjenesten presenterer data til rett mottaker.

7. Hvordan håndtere informasjonskapsler i din nettleser

www.nettvett.no kan du lese om hvordan du stiller inn nettleseren for å godta/avvise informasjonskapsler, og få tips til sikrere bruk av internett.