Garveriet i historiske Viosen

FOTO: Tore Viem

I 2015 gjenoppstod Garveriet i Viosen. Det er ekteparet Anne-Britt og Truls Eggen som har brakt det gamle bygget tilbake til sin opprinnelse så langt det har vært mulig. Her kan du virkelig kjenne på stemningen fra gamle dager, ta deg en kaffekopp med nogo attåt, eller bestille varmmat. Dette er et ypperlig sted for å ta en pause mellom å oppleve alle severdighetene på Snåsa. Hva med å sitte i hagen på stranda nedenfor Garveriet og nyte utsikten utover Snåsavatnet?

Garveriet har åpent i sommerhalvåret. I tillegg er det i jula julebutikk.  Det drives også utleie til ulike arrangementer og møter. Her er det også jevnlig kunstutstillinger fra både kjente og lokale kunstnere.

Lang historie

Garveriet ligger i den verneverdige gamlebyen i Viosen på Snåsa. Viosen var tidligere sentrum med både bakeri, handelslag og kai. Huset er det eldste i Viosen og et av de eldste gjenværende industribygget i Snåsa. Det ble bygd som garveri og kalkbrenneri, samt bolig i 1881. Etter ca. 1920 har huset rommet ulike virksomheter. Det har blant annet vært ishus, fiskemottak, manufaktur, kolonial, frukt og tobakk, urmaker, fotograf, motorsagverksted, kafé, regnskapskontor, rammeverksted, fotoforretning med mer. Garveriet er nylig renovert og den offisielle åpningen av Garveriet Kafe og gjenbruksbutikk i 2015 markerte videreføringen av byggets historiske bruk.

Parkering

Grønn parkering ved avkjørsel fra RV 763 og ved bygdemuseumeet Vonheim. Kan også parkere ved idrettsanlegget som ligger ikke langt fra Garveriet. Disse gir en kort, flott tur. Det er også plass til et par biler ved Garveriet.

HER KAN DU SE ET BILDEGALLERI FRA GARVERIET I SNÅSANYTT. 

Del denne siden